Peuterspeelzaal

Kinderen spelen samen op de kinderopvang

Waarom een Peuterspeelzaal?

De Peuterspeelzaal is goed voor de ontwikkeling van je peuter. Het contact met leeftijdsgenootjes stimuleert de sociale en taalvaardige ontwikkeling. Je kind kan hier alvast wennen aan het samen zijn met andere kinderen in een groep en volgens een vast dagritme. Dit zorgt ervoor dat de overgang van thuis naar de basisschool minder groot is. Bovendien staat plezier maken natuurlijk centraal bij onze Peuteropvang!

Peuterspeelzaal is ook een goede keuze wanneer je alleen halve dagen opvang nodig hebt voor je peuter, of als er wachtlijsten zijn op het Kinderdagverblijf.
Compananny Kinderopvang Welke Opvang Peuterspeelzaal Knutselen Aan Tafel

Het dagritme op de Peuterspeelzaal

Op de Peuterspeelzaal werken we volgens onze pedagogische visie en er is een vast ritme. Dit vaste dagritme zorgt bij jonge kinderen voor duidelijkheid, vertrouwen en ontspanning. Door momenten en overgangen gedurende de dag ook te benoemen, weten ze waar ze aan toe zijn. Je kind voelt zich hierdoor minder overvallen en kan zich op zijn eigen tempo voorbereiden op het (volgende) moment van de dag.
Binnen het dagritme besteden wij veel aandacht aan de individuele behoeftes van elk kind.

Op de Peuterspeelzaal hebben we verschillende thema's die herkenbaar zijn voor de kinderen. Denk aan de verschillende seizoenen, beroepen, feestdagen, familie. We doen verschillende activiteiten en zingen liedjes die passen bij het thema van dat moment.

Zo ziet een ochtend op de Peuterspeelzaal eruit

 • 08.00-9.00
  De kinderen worden gebracht en we starten de dag rustig op. De Pedagogisch Medewerkers hebben verschillend speelgoed klaargezet zodat de kinderen kunnen kiezen voor waar ze op dat moment behoefte aan hebben.

 • 09.00-10.00
  Met elkaar eten we fruit aan tafel. Een vast ritueel met een liedje en even kletsen met elkaar.

 • 10.00-11.00
  In de kring! Tijdens dit gezellige moment praten we over verschillende thema's (dieren, muziek, naar school gaan etc.) en over wat we vandaag gaan doen.

 • 11.00-12.00
  Vrij spelen. Na de kring doen we een activiteit die past binnen het thema van die maand en kan je kind vrij spelen. En omdat spel- en buitenactiviteiten voor ons heel belangrijk zijn, gaan we ieder dag naar buiten in onze eigen tuin.

 • 12.00-13.00
  Afsluiting van de ochtend. Op de vestigingen waar de Peuterspeelzaal sluit om 12.00 uur is dit moment de afsluiting van de dag. Op de vestigingen die om 13.00 uur sluiten, lunchen we met de kinderen tussen 12.00 en 13.00 uur.
Compananny Kinderopvang Welke Opvang Peuterspeelzaal Schoen Aantrekken

Onze medewerkers op de Peuterspeelzaal

Op de vestigingen werkt een hecht team van goed opgeleide Pedagogisch Medewerkers samen met het vestigingsmanagement en de Huishoudelijk medewerkers. Met de Pedagogisch Medewerkers zal je als ouder het meeste contact hebben, maar ook de andere medewerkers kom je tegen op de vestiging. Zij zijn verantwoordelijk voor alle randvoorwaardelijke zaken op de vestiging en zorgen ervoor dat onze Pedagogisch Medewerkers al hun aandacht aan de kinderen kunnen geven.

Onze werkmethode op de Peuterspeelzaal

Onze Peuterspeelzaal staat in het teken van ontwikkelen in eigen tempo. Op de groepen werken we elke dag op basis van een goed doordacht en door onszelf ontwikkeld pedagogisch beleid. Een mindful werkmethode waar kindbehoefte, bewuste aandacht, binnen en buiten speelmaterialen en onze zeven pedagogische waarden centraal staan.

Compananny Kinderopvang Welke Opvang Peuterspeelzaal Buiten Spelen
Compananny Kinderopvang Peuterspeelzaal Peuter

Kosten Peuterspeelzaal

Bij CompaNanny streven we naar de beste zorg voor je kind en ondersteuning voor jou als ouder. Met onze duidelijke tarieven, rekentool en hulp bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag ondersteunen we bij het inzichtelijk maken van de kosten en helpen we met het maken van de juiste keuzes.
Wil je meer informatie over kosten kinderopvang en het aanvragen van kinderopvangtoeslag? Kijk dan op onze pagina kosten kinderopvang.

Wat is het verschil tussen peuteropvang en peuterspeelzaal

Wat is het verschil tussen peuterspeelzaal en voorschoolse educatie (VVE)?

Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

Bieden jullie ook hele dagopvang aan voor peuters?

Wat zijn de openingstijden van de Peuterspeelzaal?

Compananny Kinderopvang Waarom Compananny Onze Service Kind In Tent

Vind een vestiging

Kijk op onze locatiepagina voor een vestiging met Peuterspeelzaal bij jou in de buurt.