Onze werkmethode

Peuter speelt met passief speelgoed aan tafel

Kindbehoefte centraal

Wij bieden een omgeving waarin jouw kind zelf beslissingen kan maken en keuzes serieus genomen worden. Zo krijgt hij of zij het gevoel vaardig te zijn en écht invloed te hebben. Op die manier creëren we een emotioneel veilige ruimte om te groeien. Dit geeft rust. Daarnaast stimuleert het nemen van beslissingen de autonomie. Zo leert jouw kind uit te gaan van eigen gedachten en zal hij of zij merken dat het fijn is om zelfstandig te zijn.

Wij geven je kind de ruimte om zelf in eigen tempo successen te behalen. Bij ons krijgen ze de tijd, ruimte en bewegingsvrijheid om te oefenen. We moedigen kinderen aan om zelf dingen te doen en geven daarmee de boodschap af dat we in ze geloven. Op deze manier gaan ze ook in zichzelf geloven en groeit het zelfvertrouwen.

Compananny Kinderopvang Waarom Compananny Onze Werkmethode Spel Aan Tafel
Compananny Kinderopvang Waarom Compananny Onze Werkmethode Buiten Spel

Binnen- en buiten speelmaterialen

Op de groepen bij CompaNanny maken we gebruik van passief speelgoed. Speelgoed met neutrale kleuren dat je kind op allerlei manieren kan gebruiken en uitdaagt om creatief te zijn. We gebruiken veel natuurlijke producten als pasta of rijst om actief spel te stimuleren. Op elke groep is genoeg uitdagend materiaal aanwezig. Van grondboxen op de babygroep, waar de allerkleinsten in alle rust kunnen rollen en bewegen, tot klimtoestellen en gymzalen voor de grotere kinderen. Ook halen we graag materialen van buiten naar binnen. Kinderen vinden het geweldig om binnen te spelen met zand en te knutselen met herfstblaadjes.

Bewegen in de frisse buitenlucht is gezond dus we gaan veel met de kinderen naar buiten. Onze speelplaatsen zijn ingericht met natuurlijke materialen en uitdagend voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten zijn er speciale buitenboxen. De dreumesen en peuters ontdekken de natuur en klimmen en klauteren volop op het boomstammen parcours. Ook voor de kinderen van onze BSO’s is er volop uitdaging op onze speelpleinen.

Bewuste aandacht

We geven kinderen bewuste aandacht door beschikbaar te zijn en echte oprechte interesse te tonen. Respect en emoties staan centraal in onze communicatie met kinderen. We zien wat de kinderen nodig hebben en luisteren goed naar wat ze ons vertellen. We benoemen emoties en geven antwoorden waaruit blijkt dat we je kind gehoord en begrepen hebben.

Daarbij communiceren we op ooghoogte zijn we positief en duidelijk. We vinden het belangrijk om niet te oordelen, maar te beschrijven wat we zien. Verder stellen we, op een respectvolle manier, duidelijke grenzen. Dit alles vergroot het gevoel van veiligheid van je kind en versterkt zijn of haar zelfvertrouwen.

Compananny Kinderopvang Over Compananny Jas Aantrekken
Compananny Kinderopvang Werkmethode Ontdekken Pedagogische Waarden

Zeven pedagogische waarden

In onze pedagogische werkmethode staan zeven waarden centraal. Wij geloven erin dat deze waarden de basis vormen voor een optimale ontwikkeling. Onze Pedagogisch professionals begeleiden de kinderen in dit ontwikkelproces. Zij nemen een voorbeeldrol aan voor de kinderen waarbij zij onze zeven waarden uit- en overdragen:


  • Respect
  • Verantwoordelijkheid
  • Besluitvaardigheid
  • Zelfvertrouwen
  • Authenticiteit
  • Nieuwsgierigheid
  • Creativiteit