Jongen speelt met vrouw op kinderopvang
Terug naar overzicht

14-11-2023

Zo vind je een kinderopvang in de buurt

Wanneer je een kinderopvang uitkiest, wil je natuurlijk dat deze dichtbij jouw huis of werk is gevestigd. Dit maakt het makkelijk om jouw kind op de gewenste tijd te brengen en halen én op tijd op je werk te verschijnen. Maar hoe vind je een kinderopvang bij jou in de buurt die ook nog aansluit bij jouw wensen? Wij geven 4 tips!

1.    Vind een kinderopvang in de buurt via het LRK

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je kinderopvangorganisaties opzoeken in jouw buurt. Dit doe je door te zoeken op jouw woonplaats of de plaats waar je werkt. Met de filter op deze pagina kun je selecteren wat voor kinderopvang je zoekt. Denk aan Kinderdagverblijf, Buitenschoolse opvang, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang of Voorschoolse Educatie. Via de link naar de website kun je direct uitzoeken of deze kinderopvang iets voor jou en je kind is.

Compananny Babys Babygroep Spelen Zo Vind Je Een Kinderopvang In De Buurt

2.    Bedenk waar de kinderopvang aan moet voldoen

Het kan zijn dat je al heel goed weet waar een kinderopvang voor jouw kind aan moet voldoen. Misschien vind je het belangrijk dat jouw kind biologisch eet of dat er een vast dagritme is voor de kinderen op de opvang. Door bij jezelf na te gaan wat je belangrijk vindt wordt het kiezen van een kinderopvang in de buurt een stuk makkelijker.

Tip: lees ook onze blog: Hier moet je op letten bij het kiezen van een kinderopvang.

Of raadpleeg onze checklist! 

3.    Zoek kinderopvangorganisaties met meerdere vestigingen 

Wanneer je een grote kinderopvangorganisatie kiest met veel vestigingen, is de kans groot dat je een kinderopvang in de buurt vindt. Het is hierbij wel goed om te beseffen dat afstand niet het belangrijkste aspect is. Wees daarom alsnog kritisch of deze kinderopvang goed bij jouw wensen aansluit en voorkom dat je alleen deze keuze maakt omdat het praktisch is.

Compananny Ouder Kind Pedagogisch Medewerker Zo Vind Je Een Kinderopvang In De Buurt

4.    Vraag en kijk rond in je omgeving

Als ouder zijnde kan het fijn zijn om advies te vragen aan andere ouders. Dit geldt op het gebied van opvoeding, maar het kan ook handig zijn bij het uitzoeken van een kinderopvang in de buurt. Vraag bijvoorbeeld aan ouders op het schoolplein of aan vrienden waar hun kind naar de opvang gaat. Soms liggen er ook flyers op scholen of andere openbare plekken die kunnen helpen in jouw besluitvorming. Natuurlijk kun je ook online zoeken op “kinderopvang in de buurt”. Via Google komen dan direct de dichtstbijzijnde kinderopvangen naar boven.  

CompaNanny is er ook bij jou in de buurt

Met 52 vestigingen verspreid over 16 locaties in Nederland is er altijd een CompaNanny kinderopvang in de buurt. In grote steden maar ook in kleinere plaatsen creëren we een veilige omgeving waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Of je nu een kinderopvang in de buurt van Amsterdam zoekt of in het knusse Oosterbeek, een kwalitatieve kinderopvang is nooit ver weg.

Tweetalige kinderopvang in de buurt van Amsterdam
Wanneer je je kind(eren) tweetalig opvoedt, is het begrijpelijk dat je een tweetalige opvang voor je kind wilt. Steeds meer kinderopvangorganisaties bieden daarom tweetalige opvang aan. Ook bij CompaNanny hebben wij voor internationale gezinnen en expats op een aantal vestigingen een tweetalige groep. Hier spreken we zowel Nederlands als Engels met de kinderen. Tweetalige opvang bieden wij voornamelijk aan in de buurt van Amsterdam. Zo ook op onze vestigingen CompaNanny Amsterdamseweg, Zuidas, Atlas Arena en Benoordenhout.