Baby lacht naar Pedagogisch Medewerker
Terug naar overzicht

12-01-2021

Hier moet je op letten bij het kiezen van een kinderopvang

Als je op zoek bent naar geschikte opvang voor je kind zal je merken dat het aanbod aan kinderopvang groot is en de verschillen tussen de organisaties niet altijd even duidelijk zijn. Wil je weten waar je precies op moet letten bij het kiezen van een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang? Wij helpen je graag op weg met onze handige checklist én we vertellen waarom CompaNanny een goed keuze is.

Schrijf je kind op tijd in voor kinderopvang

Als je zwanger bent komt er heel veel informatie op je af. Je wordt geadviseerd om je kind alvast in te schrijven bij een Kinderdagverblijf voordat het geboren is! Hoe eerder je dit namelijk geregeld hebt, hoe groter de kans dat je kind terecht kan bij de kinderopvang waar jouw voorkeur naar uitgaat. De eerste vijf jaar in het leven van een kind zijn erg belangrijk voor de persoon die hij/zij later wordt. Het kiezen van de juiste kinderopvang, die past bij jouw wensen, moet je daarom weloverwogen doen.

Hier moet je op letten bij het selecteren van een kinderdagverblijf

Praktische zaken als bereikbaarheid van locatie en openingstijden zijn makkelijk te achterhalen. Maar het gevoel moet ook goed zijn en daarom is het goed om bij een aantal vestigingen een rondleiding aan te vragen. Bij een rondleiding op een vestiging is het ook belangrijk om verdiepende vragen te stellen, om zo te achterhalen of de werkmethode aansluit op jouw wensen. Dit zijn punten waar je op kunt letten bij het selecteren van de juiste opvang:

  • Locatie van de kinderopvang. Is de kinderopvang in de buurt van je woning of werk en kun je hier makkelijk jouw fiets of auto kwijt?
  • Voeding. Wat eten de kinderen en wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met allergieën en persoonlijke wensen?
  • Ruimtes en inrichting. Wat is je eerste indruk van de vestiging en hoe voelt de sfeer?
  • Aanbod aan activiteiten. Hoe ziet de dagindeling eruit en wat voor speelmateriaal wordt er aangeboden? Vraag gerust naar de keuze van het spelaanbod en of hier een bewuste keuze in is gemaakt.
  • Communicatie. Hoe wordt je als ouder op de hoogte gehouden van de dag van je kind? Worden er ook ouderavonden georganiseerd?
  • Praktische zaken. Kan jouw kind op de gewenste dagen opgevangen worden bij de vestiging of is er een wachtlijst? Welke openingstijden heeft de vestiging?
  • Pedagogisch Medewerkers. Wat is je gevoel bij de pedagogisch medewerkers?

Met onze uitgebreidere checklist weet je of een kinderopvang voldoet aan jouw wensen!

Compananny Kinderen Spelen Buiten Hier Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Kinderopvang
Compananny Kinderen Eten Hier Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Kinderopvang

Waarom kinderopvang CompaNanny een goede keuze is

In de werkwijze van CompaNanny staat het optimaal begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling centraal. Wij bieden een veilige plek, die voelt als thuis. Waar vertrouwen en respect ervoor zorgen dat je kind zich in alle rust kan ontplooien, onder begeleiding van de beste mensen.

  • Interieur - Onze groepen zijn knus maar rustig, zonder drukke kleuren en met veel hout en natuurlijke materialen. Binnen een veilige omgeving zorgen we voor voldoende uitdaging en nieuwe ervaringen, zodat je kind zich spelenderwijs kan ontwikkelen.
  • Spel en activiteiten - Speelgoed dat uit zichzelf niets doet, zorgt ervoor dat kinderen letterlijk ‘in beweging’ komen. Het maakt kinderen actief en stimuleert hun creativiteit en fantasie. Dit zijn vaak alledaagse materialen zoals een doos of lege keukenrollen. Door middel van spel laten de Pedagogisch Medewerkers het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van je kind groeien. Iedere CompaNanny vestiging heeft een eigen ruime tuin met veel groen; ook de vestigingen middenin de stad. We gaan elke dag naar buiten met de kinderen, want frisse lucht geeft energie.
  • Voeding - Vanaf 9 maanden krijgen kinderen een warme en dagverse lunch, bereid door Moekes Maaltijd met 97% aan biologische ingrediënten. Veel kinderen zijn ‘s avonds moe, waardoor ze minder zin hebben om warm te eten. Overdag proberen ze, zeker in het gezelschap van andere kinderen, graag nieuwe smaken en gerechten uit. Het zijn gerechten speciaal voor kinderen, dus niet te veel specerijen, geen synthetische e-nummers, weinig tot geen zout en met alle belangrijke voedingsmiddelen voor de dag.

Vraag een rondleiding aan bij CompaNanny

Je bent altijd van harte welkom voor een rondleiding. Zo krijg je de beste indruk van de groepen, de Pedagogisch Medewerkers en onze pedagogische werkwijze. Het is het prettigst om de vestiging even met eigen ogen zien en er een gevoel bij te krijgen. 

Wil je liever digitaal binnenkijken op de vestiging, dan kan dat natuurlijk ook! Voor de meeste vestigingen bieden we de optie om een digitale 360° tour te bekijken. Daarnaast is er voor elke vestiging een digitaal rondleidingfilmpje beschikbaar. In deze video vertellen we je meer over CompaNanny, onze werkwijze en geven we je een rondleiding door het pand.